ЖОҒАРЫ ОҚУ ОРНЫ СТУДЕНТТЕРІНІҢ МЕДИАҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҰСТАНЫМДАРЫ - Шамитдинов, А.М.; Ташетов, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2020)
Мақалада заманауи қоғамда медиақұзыреттілікті қалыптастырудың өзектілігі көрсетіледі, медиақұзыреттілік ұғымының мəні ашылып, оны жоғары оқу орны студенттерінде қалыптастырудың педагогикалық ұстанымдары мен тəсілдері анықталады. Осы салада жүргізілген зерттеулер негізге ала отырып, қажетті нəтижеге жетуде пайдаланатын тұстарына авторлық талдау жасалады.
Keywords: медиақұзыреттілікті қалыптастыру; БАҚ; жоғары оқу орны студенті; құзыреттілікті тəсіл; семиотикалық тəсіл; партисипативті тəсіл