ЕРЕКШЕ, ЕРКІН, ЕРКЕ ƏН - Мырзағалиева, К.М.; Нұрсұлтанова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Тəңірберген Молдабай Малға жарлы болса да, Айтар сөзге, тілге бай… Сөйлер сөзге келгенде, Орынбордың алдында, Тағалаған жорғадай, - деп басталатын қазақтың ойнақы, күлдіргі, еркін құйылып, сан құбылатын ерке де, екпінді, жігерлі, қимыл-қозғалысқа жетелеп, тыңдаушының делебесін қоздыратын «Молдабай» əнін білмейтін қазақ некен-саяқ шығар?! Мақалада осы əннің шығу тарихы, орындаушылары жөнінде əңгіме болады.
Keywords: əнші; халық əні; композитор; өнер; асыл мұра