ОРТА МЕКТЕПТЕ «ЯДРОЛЫҚ ФИЗИКА» БӨЛІМІН ОҚЫТУДА ОҚУШЫЛАРДЫ ҒЫЛЫМИ-ЗЕРТТЕУ ІС-ӘРЕКЕТІНЕ БАУЛУДА ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТӘСІЛДЕРДІҢ РОЛІ - Орманова, Г.К.; Ораз, А.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақаладаорта мектепте «Ядролық физика» бөлімін оқытуда оқушыларды ғылыми-зерттеу іс-әрекетіне баулу жолдары жан-жақты зерттеліп, әдебиеттерге шолу жасалады. Ядролық физиканы оқытуда қолданылатын инновациялық әдіс-тәсілдер зерттеліп, олар арқылы оқушыларды ғылыми-зерттеу іс-әрекетіне баулумүмкіндіктері талданған. Авторлар «Ядролық физика» бөлімін оқытуда STEM – білім беру технологиясына (физика және химия) негізделген жоба ұсынады.Сол жоба аясында оқушыларды ғылыми-зерттеу іс-әрекетіне баулуды, оның нәтижесін эксперимент арқылы тексеруді жоспарлайды.
Keywords: Инновациялық тәсілдер; орта мектеп; ядролық физика; ғылыми-зерттеу іс-әрекеті; жоба