ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР АРҚЫЛЫ МЕКТЕПКЕ ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫ ШАХМАТ ОЙЫНЫНА БАУЛУ - Конарбаева Д.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада мектепке дейінгі балаларды шахмат ойынына баулуда цифрлық технологияларды қолданудың маңызы мен тиімділігі қарастырылады. Зерттеу барысында шахмат ойынының бала дамуына ықпалы, логикалық және шығармашылық ойлауды қалыптастырудағы рөлі, сондай-ақ заманауи цифрлық құралдардың мүмкіндіктері талданды. Цифрлық платформалар мен интерактивті әдістердің көмегімен балалардың қызығушылығын арттыру, жеке қарқынмен оқыту және когнитивтік қабілеттерін дамыту жолдары сипатталған. Автор мектепке дейінгі білім беру жүйесінде инновациялық тәсілдердің енгізілуінің маңыздылығын атап өтіп, шахматты цифрлық форматта оқыту баланың зейінін, ойлау мәдениетін және дербестігін дамытуға ықпал ететінін дәлелдейді.
Keywords: цифрлық технологиялар; мектепке дейінгі білім; шахмат ойыны; логикалық ойлау; танымдық даму