БІРТҰТАС ТӘРБИЕ –ЖАҢА ҚАДАМ, МҮМКІНДІКТЕР МЕН ЖЕТІСТІКТЕР - Алгалиева, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада қазақ тілін оқыту арқылы біртұтас тәрбие жүйесінің негіздері мен маңызы қарастырылады. Автор қазақ тілі пәнінің тәрбиелік мүмкіндіктерін, оның оқушылардың тілдік қабілеттері мен адамгершілік қасиеттерін дамытудағы рөлін сипаттайды. Сонымен қатар, қазақ тілі арқылы ұлттық мәдениет пен дәстүрлерді үйретудің маңыздылығы, жаңа педагогикалық әдістер мен инновациялық технологияларды қолдану арқылы білім мен тәрбие арасындағы байланысты нығайту мүмкіндіктері талданады.
Keywords: Қазақ тілі; біртұтас тәрбие; тілдік қабілеттер