ОҚУ МАҚСАТЫ: ЕРЕКШЕЛІГІ, ҚИЫНДЫҒЫ, ҰТЫМДЫЛЫҒЫ - Исина, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Берілген мақалада оқу мақсаты, оның оқу жəне оқыту үрдісінде алатын орны жайлы сипатталған. Оқу мақсатының күнделікті оқыту үрдісіндегі айрықша ерекшеліктері, қиындығы мен ұтымдылығы мазмұндалған. Оқу мақсатын үнемі назарда ұстау жəне ескерілмеген жағдайда болуы мүмкін мəселелер, сонымен бірге ол мəселеден шығу жолы сындарлы түрде ұсынылған.
Keywords: оқу мақсаты; критерий; оқыту үрдісі; ойлау деңгейі; қалыптастырушы бағалау