МЕКТЕПКЕ ДЕЙІНГІ ЖАСТАҒЫ БАЛАЛАРДЫҢ ТӘРБИЕСІ МЕН ҚҰНДЫЛЫҚТЫҚ БАҒДАРЛАРЫ: ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ИДЕЯЛАРЫНЫҢ МАҢЫЗЫ - Тойганова, А.Ж.; Жукетаева, Р.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада Ыбырай Алтынсариннің тәрбиелік идеялары мен олардың қазіргі заманғы тәрбиеленушілерінің құндылықтық бағдарларына әсері қарастырылады. Ғалым–ағартушының еңбектерінде қамтылған адамгершілік, еңбекқорлық, білімге құштарлық секілді құндылықтар бүгінгі білім беру жүйесінде де өзекті болып табылады. Сонымен қатар, оқушыларға ұлттық құндылықтарды сіңіру мақсатында жүргізілген тәрбиеші тәжірибесі ұсынылады.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; тәрбие; құндылықтар; адамгершілік; ұлттық білім беру; тәжірибе