ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ БАЛА ТӘРБИЕСІНДЕ АТҚАРАТЫН РОЛІ - Кенжеханова, Б.; Султанова, К.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Қазіргі кезеңде қоғам өмірінің демократияландыру, ізгілендіру, бәсекеге қабілетті экономиканы дамыту, бәсекеге қабілетті қоғам мүшелерін тәрбиелеу барысында Қазақстан Республикасында елеулі, оңтайлы өзгерістер пайда болып, жүзеге асырылуда. «Қазақстан экономикалық, әлеуметтік және саяси жедел жаңару жолында» қолдау тауып, үлкен іс – әрекеттер орындалып, жасампаздық пен жаңарулар туындап, барлық салаға дамыту алып келу кезеңінде, білім беру ұйымдарының оқу – тәрбие үрдісіне жауапкершілікті, талапты туындатады. Қазіргі кезде балалардың рухани – адамгершілік дамуын теориялық негіздеп, педагогикалық алғышарттарын сұрыптап, Ыбырай Алтынсарин шығармаларының тәрбиелік мәні зор екенін дәріптеп, анықтап, айқындау.
Keywords: құндылық; жаһандану; педагогика