СЫРБАЙ МƏУЛЕНОВ ӨЛЕҢДЕРІНДЕГІ ҚАЙТАЛАМА БІРЛІКТЕРІНІҢ ҚОЛДАНЫСЫ - Бекбосынова, А.Х.; Бигалиева, Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Қайталама – сөз əсерін, айтар ойды күшейте түсу үшін бір сөзді немесе сөз тіркесін бірнеше мəрте қайталап қолдану тəсілі. Мақалада С. Мəуленов өлеңдеріндегі қайталама сөздердің стильдік қызметі талданады. Ақын өз өлең жолдарында қайталаманы қолдана отырып, оқырмандарына сөздің құдіретін көрсете білген.
Keywords: қайталама түрлері; бейнелілік; стильдік тəсіл