LEGO РОБОТЫНЫҢ СЫЗЫҚ БОЙЫМЕН ҚОЗҒАЛУҒА АРНАЛҒАН «ЗИГЗАГ» АЛГОРИТМІН ІСКЕ АСЫРУ - Даулетбаева, Г.Б.; Келебаева, А.; Ошанова, К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2024)
Бұл мақалада автономды мобильді роботтардың негізгі болып табылатын робототехникадағы сызық бойымен қозғалу тақырыбы талқыланады. Мақалада түсті датчиктерді пайдалануды қоса алғанда, сызықтық жүйелердің жұмысының негізгі принциптері берілген. Содан кейін ол сенсор деректерін өңдеу және робот қозғалысын басқару үшін қолданылатын әртүрлі алгоритмдерді сипаттайды. Сонымен қатар,мақалада осы тапсырманы орындауға қабілетті роботтардың танымал конструкциялары талданады. Сызық бойымен жүру сапасына әсер ететін факторлар, соның ішінде жарықтандыру мен бетінің сапасы қарастырылады.
Keywords: робототехника; түстік сенсор; сызық бойымен жүру; полигон; сайыс