КВАНТТЫҚ МЕХАНИКА ЕСЕПТЕРІН ШЕШУ ҮШІН MAPLE ПАКЕТІН ПАЙДАЛАУ ӘДІСІ - Кеңес, Д.Ғ.; Касымова, А.Г. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Бұл ғылыми статьяда табиғаттың фундаменталды бейнеленуі, кванттық-механикалық құбылыс болып саналатынына көз жеткіземіз. Осы орайда кванттық механика макроскопиялық физиканың түсініктері мен заңдары микроәлеммен сәйкес келмейтінін дәлелдеп берді. Өз кезегінде микроәлемді зерттеу қиынға соғады. Ал, компьютерлік модельдеу микроәлемді нақты сипаттап, қиын теңдеулердің аналитикалық немесе жуық мәнін есептейді. Осындай виртуалды бағдарламалардың бірі Maple пакетін пайдаланамыз.
Keywords: кванттық механика; модельдеу; Maple пакеті; Шредингер теңдеуі; ЭЕМ; математикалық модельдеу