БІЛІМ МАЗМҰНЫН ЖАҢАРТУ ЖАҒДАЙЫНДА ПЕДАГОГТАРДЫҢ КƏСІБИ ҚҰЗІРЕТТІЛІГІН ДАМЫТУ АРҚЫЛЫ БІЛІМ САПАСЫН АРТТЫРУ - Юсупова, С.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Қазіргі жағдайда мектепте білім беру процесін құрудың негізгі қағидасы оқушының жеке басын дамытуға, оны нəтижелі оқуға, білім беру қажеттіліктерін, танымдық қызығушылықтарын жəне болашақ кəсіби қажеттіліктерін жүзеге асыруға мүмкіндік беретін іс-қимыл тəсілдерімен қаруландыруға бағытталған. Сондықтан мектептің негізгі міндеті ретінде оқушының жеке басының дамуына ықпал ететін білім беру ортасын ұйымдастыру міндеті қойылады. Қойылған міндетті шешу педагогикалық кадрлардың кəсіби құзыреттілігіне тікелей байланысты.
Keywords: білім беру; педагог; білім сапасы; жаңартылған білім беру; мектеп