ФИЗИКА САБАҚТАРЫНДА САРАЛАП ОҚЫТУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ҚОЛДАНУ - Бақытжан Г.Қ.; Нупирова А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қазіргі таңда білім беру жүйесінде оқушылардың жеке қабілеттері мен мүмкіндіктерін ескере отырып оқыту – маңызды талаптардың бірі. Сол тұрғыда саралап оқыту технологиясын қолдану физика пәнінде ерекше рөл атқарады. Бұл мақалада физика сабақтарында саралап оқыту технологиясын тиімді қолдану жолдары, әдіс-тәсілдері және оның оқушылардың оқу жетістіктеріне тигізетін ықпалы қарастырылған. Зерттеу барысында салыстыру, талдау және тәжірибелік бақылау әдістері пайдаланылды. Саралап оқыту арқылы оқушылардың танымдық белсенділігі мен пәнге қызығушылығын арттыруға, білім сапасын жақсартуға қол жеткізуге болатыны анықталды.
Keywords: саралап оқыту технологиясы; физиканы оқыту әдістемесі; оқыту процесі; жеке қабілет; танымдық белсенділік