TINKERCAD АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРҒА 3D МОДЕЛЬДЕУДІ ҮЙРЕТУ - Таскумбаева, Ж.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қазіргі заманғы технологиялардың қарқынды дамуы оқушыларға жаңа мүмкіндіктер беріп отыр. Солардың бірі – 3D модельдеу. Бұл технология арқылы оқушылар өз идеяларын үш өлшемді кеңістікте жүзеге асыра алады. Tinkercad – жаңадан бастаушыларға арналған тегін және қарапайым 3D модельдеу құралы. Бұл мақалада 7–сынып оқушыларына арналған Tinkercad бағдарламасында 3D модельдеуді үйрету артықшылықтарын көрсетіледі.
Keywords: 3D модельдеу; Tinkercad; технология; оқушылар