ДАЛАНЫҢ ДАРА ҰСТАЗЫ - Сактаганова, И.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада ұлт мақтанышы Ыбырай Алтынсариннің ұстаздық жолы туралы айтылған. Ы.Алтынсарин қазақ балаларын оқыту, қол өнер училищелерін ашуы туралы сөз етіледі. Сонымен қатар, сол оқу орындары үшін жазған оқу құралдары туралы айтылады.
Keywords: бастауыш мектеп; оқулық; қолөнер мектебі; тəрбие