ОҚУШЫ ТҰЛҒАСЫН ДАМЫТУ МЕН ТӘРБИЕЛЕУДІҢ РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІК НЕГІЗДЕРІ - Исмагулова, Г.Х.; Брянова, А.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада бүгінгі таңдағы қазіргі мектеп жағдайында оқушының жеке басын қалыптастыру мәселесі үлкен маңызға ие болып отыр. Бұл проблемаға назар аудару қазіргі өмір жағдайларына байланысты. Жеке тұлғаның дамуы адам қызметінің әртүрлі түрлерінде маңызды компонент ретіндегі әрекеті қарастырылған. Мұғалімдер мен психологтардың көптеген зерттеулері мен бақылауларының нәтижесінде оқушылардың адамгершілік қасиетінің тиімді дамуының мүмкін кезеңі болып табылатын жеке тұлғалық қасиеттер тұрғысынан анықталды.
Keywords: адамгершілік; жеке тұлға; тәрбие үрдісі