ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ МЕКТЕП ИНФОРМАТИКАСЫН ОҚЫТУҒА ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ - Джилкишиева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада инновациялық технологиялардың мектеп информатикасын оқытудағы рөлі мен әсері қарастырылады. Қазіргі заманғы білім беру үрдісінде цифрлық технологияларды қолдану оқушылардың оқу материалын игеруін жеңілдетіп, олардың танымдық белсенділігі мен шығармашылық қабілеттерін арттырады. Сонымен қатар, мақалада инновациялық оқыту әдістерінің артықшылықтары, оларды енгізу барысында кездесетін қиындықтар мен оларды шешу жолдары талқыланады.
Keywords: инновациялық технологиялар; мектеп информатикасы; цифрлық білім беру; қашықтықтан оқыту; жасанды интеллект