ОҚУШЫЛАРҒАКӨРКЕМ ШЫҒАРМАЛАРДЫ ОҚЫТУ АРҚЫЛЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫМЫЗДЫ ДӘРІПТЕУ - Саулебаева, А.Е. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Оқытудағы сын тұрғысынан ойлау әдісі оқушылардың кез келген мазмұнға сыни тұрғыдан қарап, екі ұйғарым бір пікірдің біреуін таңдауға саналы шешім қабылдауға үйретеді. Осы негізде қазақ әдебиеті сабағында көркем шығарманы оқыту барысындаұлттық құндылықтарды блум таксономиясы арқылы оқыту барысында келешекте қолдана білуге баулиды.
Keywords: сыни тұрғыдан; ойлау дағдылары; жоғары деңгейлі; сұрақтар; тәсіл; үдеріс; тәжірибе; ақпарат; іс-әрекет; бағдарлама; инновация