АҚТӨБЕ ОБЛЫСЫ ФЛОРАСЫНЫҢ MAGNOLIOPSIDA КЛАСЫ ҚҰРАМЫНДАҒЫ ПАЙДАЛЫ ӨСІМДІКТЕРДІ ТАЛДАУ - Оразбаева, Н.У. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақала мазмұны Ақтөбе облысының флорасы бойынша жарық көрген флористикалық еңбектерге жасалған шолу нəтижесін қамтиды. Өңірдің қоршаған ортасына антропогендік факторды күшейту биоалуантүрлілікті сақтау жəне өсімдіктер əлемінің мониторингі жүйесін құру, атап айтқанда, флораның пайдалы өсімдіктерінің популяцияларын түгендеу жəне сақтау жөніндегі жұмыстарды жандандыруды өзекті болып табылады. Сондықтан Ақтөбе облысының пайдалы өсімдіктерін, соның ішінде Magnolіopsіda класына жататын түрлерін биоалуантүрлілігінің зерттелуіне əдеби шолу негізінде өзіндік талдау жасалды.
Analysis of useful plants of the Magnoliopsida class of flora of Аktobe region
Keywords: Ақтөбе облысының флорасы; Magnolіopsіda класы; пайдалы өсімдіктер