МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ СҮЙЕМЕЛДЕУ АСПЕКТІЛЕРІ - Туретаева, Ж.С.; Қараулова, Қ.М.; Нұрахметова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада балаларды психологиялық-педагогикалық қолдау мәселесі қарастырылады. Жалпы білім беру ортасында сәтті бейімделу мен оқытудың маңызды шарттарының бірі психологиялық-педагогикалық қолдау болып табылады. Психологиялық-педагогикалық сүйемелдеу мамандардың біртұтас, жүйелі ұйымдастырылған қызметі болып табылатын білім беру және тәрбие процесінде балаға көмектің (немесе қолдаудың) ерекше түрі ретінде талданады. Оның барысында баланың мүмкіндіктері мен қажеттіліктеріне сәйкес табысты оқуы мен дамуы үшін әлеуметтік-психологиялық және педагогикалық жағдайлар жасалды.
Keywords: білім беру; психологиялық-педагогикалық сүйемелдеу; психологиялық-медициналық-педагогикалық комиссия; әлеуметтік-экономикалық; әлеуметтік-психологиялық