КҮРЕТАМЫР – ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТЫ ДӘРІПТЕУ - Касенова, Н.Ш.; Нургалиева, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Зейнеп Ахметованың Күретамыр еңбегінің негізінде әр отбасы тәрбиесіндегі ұлттық құндылықтарды қалыптастыра отырып, бүгінгі Жаңа Қазақ елі үшін қазақ өркениетін барынша дамыту. Терең толғаныстарға толы жаңа жинақтың бүгінгі жас толқын ұрпаққа берері мол екендігі, асыл текті бабалардың аманатын, ұлттық құндылықтармен астасып жатқан ұстаным-дарын көркемдік құрылымын келістіре отырып, бала тәрбиесі, отбасылық құндылықтар жәнебұрынғы жақсы мен бүгінгі жаңаны ұштастырып, ұлттық құндылық болмыстан айнымай қазақы тәлім – тәрбиенің мәнін ұғындыру.
Keywords: халқымыздың салт – дәстүрі; ырым – тиымы; әдет – ғұрып; болашақ ұрпақ; мектептің тәрбие бағдарламасы