ГЕОГРАФИЯ САБАҒЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҒЫН ДАМЫТУ - Айтекова, А.Р.; Оразалиева, Г.С.; Жолдасова, М.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада география сабағында оқушылардың функционалдық сауаттылығын дамыту баяндалған. География сабақтарында функционалдық сауаттылықтың бір саласы қалыптасады. Қазіргі кезде білім берудегі негізгі мақсат - жан-жақты білімді, өмір сүруге бейім, іскер, өзіндік ой талғамы бар, адамгершілігі жоғары, қабілетті жеке тұлғаны қалыптастыру.
Keywords: функционалдық сауаттылық; функционалдық дағды; PISA; география; географиялық объектілер