ИННОВАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ И МЕТОДЫ НА УРОКАХ БИОЛОГИИ В ШКОЛАХ, КОНТЕКСТЕ «РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» - Кусымбаева, Сауле Кадыржановна; Мусажанова, Зауре Даулетбековна (My University, 2019)
Педагогикалық үрдісте оқытудың инновациялық əдістері, оқушылар мен мұғалімдердің бірлескен жұмыстарында оқу мен тəрбиелеу мақсаттарында, əдістерінде, мазмұны мен формаларында жаңаша құбылысты енгізуді қарастырады, ол оқытудың инновациялық əдістері, оқушылармен қарым-қатынас жасаудың жаңашыл əдістері, олардың іскерлік серіктестік ұстанымы жəне оларды қазіргі проблемаларға араластыру. Біз осы əдістер оқушылардың тұлға ретінде, көшбасшы ретінде өз ісінің дұрыстығын дəлелдеп беруге мүмкіндік береді деген ойдамыз, ал өз ісінің дұрыстығын дəлелдеу – ол болашақта өз мамандығын дұрыс таңдау жолы. Өз мақаламда біз биология жəне ағылшын тілі сабақтарында заманауи инновациялық технологиялар мен əдістерді тəжірибелік тұрғыда қолдана білу, пəндерді біріктіру, мектепте, тұтастай заманауи сабақтарда инновациялық əдістер мен технологияларды нығайту маңыздылығын бейнелеп көрсеткіміз келеді. В педагогическом процессе инновационные методы обучения предусматривают введение новшеств в цели, методы, содержание и формы обучения и воспитания, в совместную деятельность преподавателя и учащегося, это инновационные методы в обучении, новые методы общения с учениками, позиция делового сотрудничества с ними и приобщение их к сегодняшним проблемам. Мы считаем, что данные методы, позволяют ученикам самоутвердиться, как личность, как лидер, а самоутверждение – это путь к правильному выбору своей профессии в будущем. В своей статье мы хотим отразить практическое применение современных инновационных технологий и методов на своих уроках биологии и английского языка, интегрирование предметов, и важность внедрения инновационных методов и технологий в школе на современном уроке в целом. In the pedagogical process innovative methods of training provide introduction of novelty in purposes, methods, contents and forms of education. United work between teacher and pupil demands innovative methods in training, new methods of communication with pupils, a position of cooperation in the education process and make it relevant to nowadays problems. We consider that new methods in education allow learners to be confident as a person, as a leader. Self-confidence of learners is a way of a right choice of the future profession. The article presents the importance of innovative technologies and methods introduction and practical usage in the lessons, integration of biology and English subjects in a modern school lesson.
Keywords: Инновация; əдіс; технология; оқыту; мектеп; оқушы; оқу; нəтиже; метод; технология; обучение; школа; ученик; образование; результат; интеграция.; Innovation; method; technology; training; school; pupil; education; result; integration