ЛАТЫН НЕГІЗДІ ҚАЗАҚ ТІЛІ ƏЛІПБИІН ОҚЫТУДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ-ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ АСПЕКТІЛЕРІ - Сейсембай, Т.Т.; Алимбаева, Ж.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2020)
Заманауи ұлттық əліпби – ұлттық жазудың сан жылдар бойы жинақталған тəжірибесінің қорытындысы. Себебі қазақ əліпбиі тек қана фонемаларды таңбалайтын əріптер жүйесі ғана емес, сондай-ақ қазақ жазуын, мəдениетін, тарихын бейнелейтін жазудағы өкілі. Ұсынылып отырған мақала ұлттық жазуымызды меңгертудің педагогикалық-психологиялық аспектілерін қарастырады.
Keywords: ұлттық əліпби; педагогика; психология; емле; методика