ҚАШЫҚТАН ОҚЫТУ – ЗАМАН ТАЛАБЫ - Исмайлова, Ж.Б.; Орынбаева, Ж.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі. Елімізде болып жатқан əлеуметтік өзгерістер білім беру саласына өзгерістер енгізуге таңдау қойды. Қазіргі заман талабы – білім беру жүйесіндегі оқыту үрдісінің технологиялануы, жаңашыл педагогтардың іс-тəжірибесіне, мектеп өміріне қашықтан оқытудың енуі. Бұл білім берудің жаңа түрлерін құру, түрлі педагогикалық инновацияларды, авторлық бағдарламаларды тəжірибеде қолдануға мүмкіндік ашты. Жалпы білім беру жүйесіндегі құбылмалы жағдай, қашықтықтан оқыту, педагогтердің жаңа білім беру қажеттіліктерін қалыптастырды.
Keywords: қашықтықта оқыту; асинхронды; синхронды; білім беру платформасы; білім беру порталдары