БОЛАШАҚ ТƏРБИЕШІ МАМАНДАР МЕКТЕП ЖАСЫНА ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫ ІЗГІЛІККЕ ТƏРБИЕЛЕУГЕ ДАЙЫНДАУДЫҢ МОДЕЛІ - Нұрман, Ж.; Жумабекова, Ф.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада болашақ тəрбиеші мамандар мектеп жасына дейінгі балаларды ізгілікке тəрбиелеуге дайындаудың моделі қарастырылады. Болашақ тəрбиеші мамандармектеп жасына дейінгі балаларды ізгілікке тəрбиелеуге дайындаудың моделі жасалынып, компоненттері (когнитивтік, эмоциялық, іс-əрекеттік), өлшемдері мен көрсеткіштері жəне деңгейлерінің айқындалуы «Өзін-өзі тану» пəні негізінде ізгілікке тəрбиелеуге септігін тигізетіні мазмұндалады.
Keywords: ізгілік; адамгершілік; ізгілік тəрбиесі; адамгершілік тəрбиесі; мектеп жасына дейінгі балалар