«ЖЕКЕ БАҚША ШАРУАШЫЛЫҒЫНДА ТАМШЫЛАТЫП СУАРУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ» - Қорғанбек, Х. Ғ. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Қостанай облысының аумағында жеткіліксіз ылғалдану жағдайы орын алады. Сонымен қатар Қостанай облысының су ресурстары өте шектеулі. Бұл жағдайда тамшылатып суарудың маңызы өте зор. Біздің климатымыздағы вегетациялық кезең көктемде кеш, ал күзде ерте соғатын аяздармен шектеледі. Тамшылатып суару өсімдіктердің вегетациялық кезеңін қысқартуға және ерте өнім алуға мүмкіндік береді.
Keywords: тамшылатып суару; микросурару; топырақ аэрациясы; су құбырлары