ҚАЗІРГІ БІЛІМ БЕРУ ЖӘНЕ ЖЕКЕ ТҰЛҒАНЫҢ БАҒДАРЛАР ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Жалғасова, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Оқу орынының міндеті – оқушыларға құндылықтар жүйесін қалыптастыру процесі кезінде танымдық іскерліктің өз алдына, оқушының талабына сай қалыптастырып, оларға оқу орынында ғылыми танымның әдістемелері туралы мағлұмат алуларына жағдай жасап, осы бағытта оқу–тәрбие процестерін ұйымдастыру. Оқушылар жеке тұлғаның құндылық бағдарының мәнін, маңыз–дылығын ұғынса, білсе, жеке тұлғанын құндылық бағдар процесінің ерекшеліктері мен заңдылық–тарын, компоненттерінің маңыздылығын, механизмдері туралы, жеке тұлғаның құндылық бағдарын меңгеруге қажетті іс–әрекеттердің маңыздылығын түсініп, соны меңгеруге қажетті білім негіздерін игерсе, онда танымдық іс–әрекеттің тиімділігінің артқаны.
Keywords: құндылықтар; құнды бағдар; педагогикалық технологиялар; білім жүйесі; ұлттық рухани