ҚАЗІРГІ ҰРПАҚТЫҢ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ МЕН МҰРАТТАРЫ - Нуртаева, А.Н.; Абжанова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
«Жастар кез-келген қоғамның ажырамас бөлігі ретінде, қоғамды модернизациялау мен тұрақтандырудың көптеген процестеріне қатысады, болып жатқан өзгерістердің өзіндік көрсеткіші ғана емес, сонымен қатар болашақ инновациялық қоғамның əлеуетін қалыптастырады». Бұл жұмыстың мақсаты-қазіргі жастардың құндылықтарын, оның қалай өмір сүретінін, не ойлайтынын, не нəрсеге ұмтылатынын анықтау. Құндылықтар жеке тұлға мен қоғам жүйесін біріктіруде маңызды рөл атқарады.