АҚЫЛБЕК ШАЯХМЕТ ӨЛЕҢДЕРІНДЕГІ МАҚАЛ-МƏТЕЛДЕРДІҢ ҚОЛДАНЫСЫ - Бекбосынова, А.Х.; Калиева, А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2019)
Мақал-мəтелдер – халық даналығының қайнар көзі. Олар ғасырлар бойы қалыптасып, сол халықпен бірге жасап, біте қайнасып кеткен дүние. Мақалада Ақылбек Шаяхметов туындыларындағы мақал-мəтелдердің стильдік қызметі талданады.
Keywords: мақал-мəтел; бейнелілік; тұжырымды ой; стильдік ерекшелік; халық даналығы