ШЕТ ТІЛДЕРІН ОҚЫТУ ҮДЕРІСІНДЕГІ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ ӨЗЕКТІ АСПЕКТІЛЕРІ - Гаипова, С.А.; Мамедова, Ф.З. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада оқыту үдерісіндегі инновациялық технологиялардың (нақтырақ ақпараттық-коммуникациялық технологиялар және проблемалық оқыту технологиясы) негізгі аспектілері, атап айтқанда орта мектепте шет тілін оқыту технологиялары қарастырылады. Қазіргі кезде шет тілдерін оқытудың негізгі мақсаты – оқушылардың коммуникативті мәдениетін қалыптастыру және дамыту, шет тілін практикалық меңгеруге үйрету болып табылады. Мақалада инновациялық технологиялар әдістері, олардың пайдасы, осы әдістерді оқу үдерісіне қалай енгізу және инновациялық технологиялар оқушылардың коммуникативтік құзыреттілігін қалыптастыруға қалай әсер ететіні жайлы негізгі ақпарат берілген.
Keywords: инновациялық технологиялар; проблемалық оқыту; коммуникативті құзыреттілік; ақпараттық-коммуникациялық технологиялар; интернет-ресурстар