БАСТАУЫШ СЫНЫПТА Ы.АЛТЫНСАРИННЫҢ ОҚУ – ТӘРБИЕ ҮРДІСІНДЕГІ ЖАҢАШЫЛ ИДЕЯСЫН ҚОЛДАНУ - Ахметова, Г.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Автор жұмысында жаңашыл оқытушы, тарихта өшпестей із қалдырған педагог, ақын, жазушы Ыбырай Алтынсариннің ағартушылық қызметке қосқан үлесін дәріптейді. Шығармалары инновацияқ білім беруде өзекті деп ой түйеді. Шағын мәтіндері қарапайым, тілге жеңілдігі оңтайлы тәжірибесінен көрінеді. Автор ұстаздың мұрасын жаңа білім беру мазмұнында түрлендіріп, жаңғырту маңызды деп ой тастайды. Мақалада ағартушының мұрасын инновациялық әдіс арқылы оқыту қамтылған.
Keywords: Педагог; рухани; жаңашыл; тәрбие; инновация