БОКСТЫҢ ҚАЛЫПТАСУЫ ЖӘНЕ ҚАЗІРГІ ӘЛЕМДЕГІ ДАМУЫ - Мұхаметұлы Б.; Ахметчина Т.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада бокстың техникалық құрамдас бөліктері, кәсіби спортшылар мен бастаушы боксшылардың іс-әрекеттері қарастырылады. Сонымен қатар, бокс өткізудегі қауіпсіздік талаптары, спорттағы тыйым салынған әрекеттер мен ережелер, сондай-ақ дұрыс техника мен жаттығудың маңызы талданады. Мақалада Қазақстандағы бокс спортының дамуы, ұлттық боксшылардың жетістіктері мен олардың халықаралық аренадағы орны туралы да мәлімет берілген.
Keywords: бокс техникасы; бокс; қауіпсіздік талаптары; жаттығулар