ҚАЗАҚТЫҢ АҒАРТУШЫ ҰСТАЗДАРЫ - Саукумбаева, Г.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі және мақсаты: Мақала әр халықтың болашаққа бет алған тарихи даму жолында жарық жұлдыздай болып бағыт – бағдар сілтеген, ұлы ағартушы, педагогтар туралы. Педагогикалық асыл мұрасы тарихқа да, әдебиетке де тән, ұстаздық тәрбиелік ой – пікірлері қазақтың таусылмас қайнар бұлағы, қазынасы.
Keywords: ағартушы; ой – пікірлер; ағартушылық идеялары; тәрбиелік мағынасы; бай мұра