ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ БІЛІМ БЕРУ ҮРДІСІНЕ ЕНГІЗУ ЖОЛЫНДА SPARK ҚҰРЫЛҒЫСЫНЫҢ МҮМКІНДІКТЕРІ. - Жармухамбетова, Гульнар Аманжоловна; Муханжанова, Айгерим Сергазыевна (My University, 2019)
Мақала қазіргі білім беру практикасындағы инновациялық технологиялар мен əдістердің қолданылуымен таныстырады. Авторлармен эксперименталдық тапсырмаларды орындау кезінде оқушылардың бойында пəнге деген қызығушылық, ұқыптылық жəне жоғары деңгейдегі дағдыларды дамыту қажеттілігі мен маңыздылығы қарастырылады. Физика сабақтарында SPARK жəне датчиктерді қолдану артықшылықтарына аса жоғары көңіл бөлінеді. Физикалық шамалар арасындағы тəуелділікті анықтау бойынша бірқатар эксперименттік жұмыстар ұсынылған. Эксперименттік нəтижелерді жинақтау кезінде талдау, жинақтау жəне бағалау дағдыларын дамыту мақсатында графиктік əдістің ролі көрсетіледі. Статья знакомит с применением инновационных технологий и методов в практике современного образования. Авторами рассматривается необходимость и важность повышения интереса к предмету, развития навыков высокого порядка и аккуратности у учащихся при выполнении экспериментальных работ. Особое внимание акцентириуется на преимуществах использования SPARK и датчиков на уроках физики. Предложен ряд экспериментальных работ по определению зависимости между физическами величинами. Прослеживается роль графического метода с целью развития навыков анализа, синтеза и оценки при сборе экспериментальных данных. The subject of the article is the use of innovative technologies and methods within our modern educational system. The authors outline why it is important to pique students' interest in a subject and to develop higher order thinking skills and accuracy while performing laboratory work. Special attention is paid to the advantages of using SPARK and other sensors during physics lessons. A number of experimental works on determining the dependence between physical quantities are proposed. Graphical methods are emphasized as the method of choice for the development of skills used while collecting experimental data, such as analysis, synthesis, and evaluation.
Keywords: технология; əдіс; датчик; SPARK; эксперимент; график; метод; technology; method; sensor; experiment; graph