ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР МЕН ЖАҢА ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ӘДІСТЕМЕЛЕР: ЖАСТАР ТӘРБИЕСІ МЕН БІЛІМ БЕРУДЕГІ ӨЗАРА ЫҚПАЛЫ - Альдикенова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазіргі білім беру жүйесіндегі ұлттық құндылықтар мен жаңа педагогикалық әдістемелердің жастар тәрбиесіндегі маңызы талданады. Жастарды ұлттық құндылықтарға тәрбиелеу арқылы олардың өз мәдениетіне деген сүйіспеншілігін арттыру, ұлттық тарих пен дәстүрлерді құрметтеуге бағыттау көзделеді. Мақалада ұлттық құндылықтарды насихаттау мақсатында жүргізілген іс–шаралар мен педагогикалық әдістемелердің тиімділігі туралы ӛз тәжірибемнен мысалдар келтірілген. Сонымен қатар, заманауи әдістемелер мен технологияларды қолданудың жастарды тәрбиелеудегі рөлі қарастырылған. Ұлттық мәдениетті сақтап, оны дамыту арқылы ұрпақтар сабақтастығын қамтамасыз етуге бағытталған ұсыныстар ұсынылады.
Keywords: ұлттық құндылықтар; жастар тәрбиесі; педагогикалық әдістемелер; заманауи технологиялар; ұрпақтар сабақтастығы