ҚОРҚЫТ АТА НАҚЫЛ СӨЗДЕРІНІҢ ТƏРБИЕЛІК МƏНІ - Бекбосынова, А.Х.; Қуанышбаева, Г.Ш.; Жақсылық, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Берілген мақала ұлт тарихындағы кемеңгер, мəшһүр, дана тұлға Қорқыт мұрасын, қазынасын, халқымыздың шығармашылық даналығын, философиялық дүниетанымын, ғажайып күйшілік қабілетін терең танытуға бағытталған. Қорқыт ата кітабы – ұлт тарихы мен мəдениетінің бас кітабы. Мұхиттай шалқыған ойдың, даналық дəрістердің, сөз гауһарларының əлемі.
Keywords: Қорқыт ата; нақыл сөз; қорқыт ата кітабы