РУХАНИ –АДАМГЕРШІЛІК МҰРА НЕГІЗІНДЕ ЗАМАНАУИ ТҰЛҒАНЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Бекбергенова, С.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада балаларды жалпы адамзаттық және ұлттық құндылықтарға рухани–адамгершілік тәрбиелеудің маңыздылығы қарастырылады. Ұлттық мәдениеттің жандануы, адамның адамгершілік негізін қалпына келтіру, оның еркін дамуы жеке тұлғаның қалыптасуында ерекше орын алады. Мақалада рухани адамгершілік тәрбие процесінде отбасының маңыздылығы да анықталған.
Keywords: рухани–адамгершілік тәрбие; тұлға; қоғам; дәстүр; отбасылық тәрбие