БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ОҚУШЫЛАРДЫҢ СӨЙЛЕУ МӘДЕНИЕТІН СЫН ТҰРҒЫСЫНАН ОЙЛАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ АРҚЫЛЫ ДАМЫТУ ЖОЛДАРЫ - Хамзина, К.Б.; Әбдірашит, Н.Ү. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Бұл мақалада бастауыш сыныпта сөйлеу мәдениетінің маңыздылығы, оны СТО технологиясы арқылы дамыту жолдары мен тиімділігі көрсетілген. Сөйлеу мәдениетінің тарихы баяндалған. Сөйлеу мәдениетін үйрену тілі шыққан бүлдіршіндер үшін қандай маңызды болса, бастауыш сыныпта оқушылардың өз ойын қорықпай, ашық, еркін баяндауы да өте маңызды. Сондай-ақ бастауыш сынып оқушыларын сыни ойлауға үйретудің маңызы қарастырылады.
Keywords: бастауыш сынып; сөйлеу мәдениеті; сын тұрғысынан ойлау технологиясы