БОЛАШАҚ МАМАНДАРДЫҢ ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУ ҮРДІСІНДЕГІ МЕДИАСАУАТТЫЛЫҒЫНЫҢ РӨЛІ - Даумова, Б.Б.; Абдиркенова, А.Қ.; Тулегенова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада қоғамның ақпараттық өміріндегі медиасауаттылықтың рөлі талданады және оның қазіргі жоо-да қалыптасуының ерекшеліктері көрсетілген. Зерттеу пәні ақпараттық қоғамдағы қарым-қатынастың негізгі элементі ретінде медиасауаттылық болып табылады, оның көмегімен қоғамның барлық салаларында өзара іс-қимыл жүзеге асырылады. Жұмыстың мақсатымедиасауатты жан-жақты зерттеу, оның жоо-да қалыптасу жолдарын анықтау және медиасауаттың деңгейін жоғарылату және оның салдары ретінде медиа-білім беру процесіне танымал болуға әсер ететін факторларды талдау. Сондай-ақ, мақалада кәсіби қызметі ақпараттық технологиялармен тікелей байланысты адамдар үшін ғана емес, сонымен қатар қазіргі жас ұрпақты бейімдеу үшін де қажет болатын медиа-білім беру жүйесіне айналатын медиасауаттылықтың даму процесінің феномені қарастырылады.
Keywords: медиасауаттылық; бұқаралық ақпарат құралдары; коммуникациялық технология