География сабақтарындағы проблемалық оқыту технологиясы - Ахметова, Э.Б.; Баймағанбетова, Қ.Т. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Бұл оқу-әдістемелік құралында «Қазақстанның физикалық географиясы» және «Қазақстанның әлеуметтік және экономикалық географиясы» курстарынан зертханалық сабақтар бойынша проблемалық тапсырмалар жинағы берілген. Мұнда географияны оқыту үдерісінде студенттерде білім мен іскерлік қалыптастыруға арналған географияны оқытудың интерактивті әдістемелері жеке тақырыптар түрінде қарастырылып, курстарды оқып-үйрену әдістемелері көрсетілген. Оқу-әдістемелік құралы жоғары оқу орындары «География» мамандығы студенттеріне, оқытушыларға пайдалануға ұсынылады.
Keywords: ҚМПИ оқытушыларының еңбектері; география сабақтары; Қазақстанның физикалық географиясы; Қазақстанның әлеуметтік және экономикалық географиясы; проблемалық оқыту технологиясы