ОҚУШЫЛАРДЫҢ ОҚУ САУАТТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУДА ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ РӨЛІ - Ташетова, Ж.Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақаламда «Оқу сауаттылығы» термині кең мағынада қарапайым оқу біліктілігін емес, мəтіннен ақпаратты айқындай білу қабілеттімен анықталады. Мектеп оқушыларының тек оқу техникасын меңгеруі қазіргі таңда қабілеттілік болып есептелмейді. Оқу сауаттылығы туралы түсінік білім алушылардың əртүрлі форматтарда берілген мəтіндерді түсіне білуі, олардың мəні мен мазмұнын түсініп тұжырымдауы жəне оқушылардың мектептен тыс кезінде, əртүрлі жағдаяттарды шешуде оқығанын өмірде қолдана білу іс-əрекеттеріндегі қызметтерін бағалауға негізделген.
Keywords: оқу сауаттылығы; функционалдық сауаттылық; оқылым; зерттеу нысаны; ойымыздың түйінін; шығармаларын оқу