ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА STEAM ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫН ТИІМДІ ҚОЛДАНУ: ЖАҢА ӘДІСТЕР МЕН ТӘСІЛДЕР - Данкенова, А.Х.; Алтыбаева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазақ тілі мен әдебиеті сабақтарында STEAM технологияларын қолданудың тиімділігі қарастырылады. Оқушылардың шығармашылық және сыни ойлау қабілеттерін дамыту үшін заманауи әдістер мен тәсілдер ұсынылады. Практикалық бөлімде нақты сабақтардан алынған тәжірибелер мен нәтижелер талданады. STEAM әдістемелері арқылы оқушылардың білімге деген қызығушылығы артып, командалық жұмыс жасау дағдылары жетілдіріледі. Мақала соңында STEAM технологияларын интеграциялаудың маңыздылығы мен перспективалары туралы қорытынды жасалады.
Keywords: STEAM; қазақ тілі; әдебиет; шығармашылық; сыни ойлау