ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ТУРАЛЫ ТЫҢ ДЕРЕКТЕР - Оспанұлы, С.; Мырзағалиева, К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: М.Есболовтың 1923 жылы жазған ұлы ағартушы жайында жасалған баяндамасының І.Омаровтың 1969 жылы Ыбырай бейітін көріп облыс басшыларына оны жөндеу керектігін ескерткенін, Ə.Еспаевтың «Ұстазым» əнінің шығуына «Балғожа бидің оқудағы баласына жазған хаты» əсер еткенін қалың жұртшылық біле бермейді. Мақалада негізінен осы сияқты Ы.Алтынсарин туралы жазылған еңбектерде жоқ, жаңадан табылған тың деректер айтылады.
Keywords: Баяндама; мектеп; оқу; білім; əн; композитор; мəтін; ғылым