КІШІ МЕКТЕП ЖАСЫНДАҒЫ ПСИХИКАЛЫҚ ДАМУЫ ТЕЖЕЛГЕН БАЛАЛАРДЫҢ ОҚУДЫ ОҚЫТУ САБАҒЫНДА МОНОЛОГТІК СӨЙЛЕУІН ДАМЫТУ - Нурова, А.К.; Куанышбаева, И.Б. (My University, 2019)
Аннотация Бұл мақалада кіші мектеп жасындағы психикалық дамуы тежелген балалардың моно- логтік сөйлеу ерекшеліктері талданады жəне оны оқуды оқыту сабағында дамытудың тиімді тəсілдері көрсетілген. Abstract The paper analyzes the features of monologues of primary school students with mental retar- dation and the effective ways of their development on the lessons of reading.
Development of monologue speech on the lessons of reading for the children of midchildhood with retarded mental development
Keywords: психикалық даму тежелуі; танымдық ерекшеліктер; монологтік сөйлеу; сөйлеудің дамымаушылығы; mental retardation; cognitive process; monologues; speech hypoplasia