БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫН ЖАҢАРТУ ЖАҒДАЙЫНДА КРИТЕРИАЛДЫ БАҒАЛАУ АРҚЫЛЫ МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ПӘНДЕРДІ ОҚУҒА ДЕГЕН ТАНЫМДЫҚ ҚЫЗЫҒУШЫЛЫҒЫН ДАМЫТУ - Ормамбекова, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Автор білім беру бағдарламасын меңгеру нәтижелеріне қойылатын талаптарды белгілейтін жаңа білім беру стандартындағы сапалы өзгерістерді қарастырады, оған сәйкес студент өз іс–әрекетін жоспарланған нәтижелермен байланыстыра білуі керек. Өз іс–әрекеттеріңізді бақылауды жүзеге асыру, оқу тапсырмасын орындаудың дұрыстығын бағалай білу, өзін–өзі бақылау, өзін–өзі бағалау, өзара бағалау негіздерін меңгеру, іс–әрекетіңіздің үдерісі мен нәтижелерін бақылау, түзетулер енгізу және соңында барабар баға беру. сіздің жетістіктеріңіз. Критериалды бағалауды енгізудің мақсаты – жаңа үрдістегі оқытудың сапасын арттырады. Білім алушылардың білімін халықаралық стандартқа сәйкестендіру жолдарының бірі болып табылады.
Keywords: инновациялық әдіс; критериалды бағалау; формативті бағалау; жиынтық бағалау