7–9 алгебра курсында екі айнымалысы бар теңдеулерді және олардың жүйелерін шешуді үйрету - Акимбеков А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2026)
Бұл мақалада 7–9 сынып оқушыларына екі айнымалысы бар теңдеулерді және олардың жүйелерін шешу әдістемесі қарастырылады. Сонымен қатар, оқушылардың түсінігін тереңдету мақсатында әртүрлі шешу әдістері, оның ішінде графиктік, алгебралық және сандық әдістердің тиімділігі талданады. Сондай–ақ, әдістемелік құралдар мен оқыту процесіндегі интерактивті тәсілдер туралы ұсыныстар беріледі және мұғалімдерге екі айнымалысы бар теңдеулер мен олардың жүйелерін оқытуды оңтайландыруға бағытталған әдіс–тәсілдер мен құралдар ұсынылады.
Keywords: теңдеулер; теңдеулер жүйесі; графикалық әдіс; алгебралық әдіс; сандық әдіс; интерактивті тәсілдер; математикалық модельдеу