ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДАҒЫ ТІЛ ДАМЫТУ ЖҰМЫСТАРЫ - Исова, Э.А.; Жақсылық, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Берілген мақала қазақ тілі сабақтарында тіл дамыту жұмыстарын қарастырумен қатар, оларды жүйелі, əрі дұрыс пайдалануға бағытталған. «Өнер алды – қызыл тіл», – дейді халқымыз. Мектепте берілетін бүкіл білім мен тəрбие ең алдымен сөз арқылы жүзеге асырылады. Сондықтан да оқушылардың тілін дамыту – тек əдебиетші, тілшілер мақсаты ғана емес, ол бүкіл мектептің, барлық пəн мұғалімдерінің де басты мақсаты, борышы, барлығына тəн бірыңғай талап.
Keywords: Қазақ тілі; тіл дамыту; əдіс; жүйе; оқыту құралдары; оқулық