МҰҒАЛІМДЕРДІҢ ІС–ТӘЖІРИБЕСІН РЕФЛЕКСИЯ АРҚЫЛЫ ЖЕТІЛДІРУ - Тамабекова, С.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мұғалімдердің іс–тәжірибесіндегі рефлексиясын дамытудың маңызы жөнінде Бизяева (2014) «Мұғалім неліктен рефлексивті болу керек?» атты мақаласында «жаңа рөлдерді мұғалімнің рефлексивті ойлау қабілеті бар болғанда ғана іске асыру мүмкін» деген тұжырымға келеді. Яғни, мұғалім сабақтағы әрекеттері мен шешімдеріне рефлексия жасай алмай, оның іс – тәжірибесін жетілдіру қиынға соғады. Сол себептен рефлексивті мұғалім қалыптастыру тақырыбында зерттеу жүргіздім.
Keywords: рефлекия; іс–тәжірибе; кәсіби шеберлік; тәжірибе