ҚҰСМҰРЫН КӨЛІНІҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ТАҒДЫРЫ - Уразымбетова, Б.Б.; Кайпбаев, Ш.М.; Асилбекова, Ф.Т.; Кабдулина, А.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Бұл жобада Құсмұрын көлінің ластануы мен оның себептері биохимиялық әдістермен зерттеліп, көмір өндірісі қалдықтарының токсикологиялық заттарының көлге құйылуынан көлдегі тіршіліктің жойылуы қаралып, Құсмұрын көл тағдырын технологиялық әдістерменқұтқару жолдары ұсынылған.
Keywords: Құсмұрын көлі; алюминий; күкірт тотығы; балықтар; кадмий